Wie zijn we?

Pianist Filip

Filip
Filip Jaques is de pianist van koor SMILE.

Samen met zijn vrouw Véronique Verlinde verzorgt hij de muzikale begeleiding van SMILE.

Filip begon op 12 jarige leeftijd Hammond te spelen. 3 jaar later ontdekte hij ook de synthesizer en speelde hij in zijn eerste groepje. De passie voor het klavier bleef groeien en piano en klassiek orgel spelen konden niet uitblijven.

Het blijft niet alleen bij de toetsen: componeren en muziek bewerken doet hij ook. Hij schrijft zowat alle bewerkingen voor koor SMILE.

Zijn muzikale interesses zijn heel veelzijdig: pop, rock, klassiek, blues, tango … maar toch heeft jazz misschien net dat muzieknootje voor. Jazzy invloeden, rijke harmonieën en improvisaties zijn meestal niet ver weg….
Zijn hart gaat daarbij vooral uit naar het begeleiden, zowel van instrumentale als vocale muziek.

Gedurende meer dan 10 jaar verzorgde hij de begeleiding in de accordeonband Roger Danneels uit Brugge. Sinds 2002 is hij als toetsenist actief bij de AccoMusicBand, een accordeonensemble uit Tielt en maakt hij daar ook deel uit van het AccoKwartet.
Hij was van 2011 tot 2016 de vaste pianist van het Torhoutse koor Lamidore. In 2011 begon hij ook als pianist bij SMILE.
Daarnaast zie je hem wel eens als freelancer in een of ander ensemble en begeleidt hij nog verschillende gelegenheids- en parochiekoren.
Terug
Filip
Filip

Filip