Wie zijn we?

Voorzitter Geert

Zingen met een SMILE
Geert Steelant is voorzitter van koor SMILE.

Hij startte zijn muzikale reis in de Torhoutse muziekschool waar hij notenleer en trompet volgde. Met die trompet ging hij aan de slag in “De Jongelingskring”. In Sint-Cecilia Zarren bespeelde hij de bugel en in de Brugse Brassband de cornet. Uiteraard werd hij ook lid van het Sint-Pieterskoor van zijn geboortestad.

Geert woonde 10 jaar lang in het Franse Sandillon en was er gedurende 6 jaar voorzitter van het “Association musicale de Sandillon”. Hij volgde workshops zang en koordirectie aan het conservatorium van Orléans. Hij speelde er trompet en tuba, zowel in de lokale fanfare als in de jazzband van David Kozak. Geert richtte in Sandillon het koor “Parados” op, dat hij 9 jaar dirigeerde. Tegelijk was hij ook dirigent van het koor “Choralia” van de naburige gemeente Férolle.

Terug in België laat hij zijn zangstem opnieuw horen bij het Torhoutse koor Lamidore en in het Beauvarletkoor van Koksijde. Hij speelde ook een tijd bugel bij de fanfare Sint-Cecilia van Zarren. Geert volgde intussen een jaartje koordirectie aan de Waregemse academie bij Wim Verdonck, en pianolessen bij An Deruyter. Hij volgt nu nog steeds zang en piano aan de Kunstacademie van Torhout.

Eind 2008 richtte Geert het OptimaT-koor op, dat begin 2014 zijn nieuwe naam kreeg: koor SMILE.
Hij dirigeerde het koor tot hij in 2011 dirigent werd van Lamidore. Toen gaf hij het dirigeerstokje door aan zijn vrouw Joke Tanghe, maar bleef actief als voorzitter. En hij is nog steeds een van de zangers van koor SMILE.
Geert dirigeerde Lamidore tot oktober 2016 en liet ook een tijd zijn stem horen bij het Brugse koor Vagantes Morborum. Hij was van 2016 tot 2023 dirigent van het koor Godeliva Cantat uit Gistel en is sinds 2019 dirigent van Lisenko uit Lichtervelde.
Terug
Geert
Geert
Geert